Реалізація гермінативних підходів на прикладі використання бджолопродукції при виготовленні гігієнічно-профілактичних жувальних подушечок

Bohdan Mykolaiovych Andrushkiv, Borys Olehovych Yazliuk, Nataliia Bohdanivna Kyrych, Liliia Mykolaivna Melnyk, Roman Petrovych Sherstiuk

Анотація


У статті запропоновано розширити діапазон використання бджолопродукціїї в медицині, у т.ч. і у виготовленні гігієнічно-профілактичної жувальної гумки (подушечок). Здійснено регіональну характеристику розвитку бджільництва та аналіз виробництва меду і бджолопродуктів на прикладі Тернопільської області. Розкрито її елементарні лікувальні можливості, шляхи і механізми використання для виробництва медикаментів та переробки з гігієнічно-профілактичною метою.
Запропоновано алгоритм організації заготівлі, переробки бджолопродукції. Виявлено чинники стимулювання розвитку переробки бджолопродукції, соціальні та економічні ефекти від реалізації бізнес-ідеї.

Ключові слова


гігієнічно-профілактична жувальна гумка (подушечки); бджолопродукція; прополіс; віск; маточне молочко; бджолина отрута; забрус; бджолиний підмор; переробка; споживча кооперація

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)