Особливості використання земельно-ресурсного потенціалу аграрних підприємств

Oleksandr Demchenko

Анотація


У статті досліджуються особливості використання земельно-ресурсного потенціалу аграрних підприємств. В результаті дослідження доведено, що зміни в структурі сільськогосподарських угідь викликані, з одного боку, зменшенням прибутковості вирощування цукрових буряків та появою сильних іноземних виробників цукру, а з іншого високою прибутковістю виробництва соняшнику та стійким попитом на нього. Майже не змінилися розміри посівних площ картоплі та овоче-баштанних культур. Це пов’язано з тим, що ці культури підприємства не реалізовують, а використовують лише для задоволення внутрішніх потреб.

Ключові слова


ресурсний потенціал; використання земельних ресурсів; ґрунти; агротехнічні заходи

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)