Особливості використання земельно-ресурсного потенціалу аграрних підприємств
Анотація
У статті досліджуються особливості використання земельно-ресурсного потенціалу аграрних підприємств. В результаті дослідження доведено, що зміни в структурі сільськогосподарських угідь викликані, з одного боку, зменшенням прибутковості вирощування цукрових буряків та появою сильних іноземних виробників цукру, а з іншого високою прибутковістю виробництва соняшнику та стійким попитом на нього. Майже не змінилися розміри посівних площ картоплі та овоче-баштанних культур. Це пов’язано з тим, що ці культури підприємства не реалізовують, а використовують лише для задоволення внутрішніх потреб.
Ключові слова
ресурсний потенціал; використання земельних ресурсів; ґрунти; агротехнічні заходи
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.
Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"
ISSN 2518-1742 (Online)
ISSN 2415-8453 (Print)