Концептуальні засади стратегічного використання суднобудівної діяльності як компоненту національної безпеки

Andrіi Іgorovich Zіnchenko

Анотація


Вступ. Суднобудівна діяльність історично є одним з фундаментальних чинників інтен-сифікації соціально-економічного розвитку як морських держав в цілому так і приморських територій зокрема як основний системоутоврюючий фактор морегосподарських комплексів усіх рівнів. Державне управління суднобудівною діяльністю та економічни-ми результатами морегосподарювання стало підґрунтям виникнення вузлових промислово-торгівельних та науково-виробничих центрів сучасного українського Причорномор’я: Одеси, Миколаєва, Херсону із відповідним розвитком людського потенціалу, при-ватного капіталу та остаточним затвердженням за власником суднобудівних активів і флотів високого міжнародного статусу морської держави із далекосяжними військово-політичними, науковими та соціально-економічними перспективами.
Метою цієї статті є дослідження сучасного стану концептуальних засад стратегічного використання суднобудівної діяльності як компоненти національної безпеки.
Результати. У статті досліджується сучасний стан концептуальних засад стратегічного використання суднобудівної діяльності як компоненти національної безпеки. В результаті дослідження встановлено, що в сьогоденних умовах держава Україна не може залишатися поза освоєнням світового попиту, через особливості економічної, наукової та військової діяльності людства, нерівномірність розподілу покладів ресурсів по планеті і їх споживачів та виключною економічною ефективністю морських перевезень, що інколи є взагалі безальтернативними, гарантована безперервність розвитку світового судноплавства та інтенсифікації освоєння Світового океану та відповідно сталість попиту на різні в т.ч. інноваційні типи суднобудівної продукції.
Висновки. Проведені дослідження покликані системно продукувати синергетичний ефект у в першу чергу соціальній та економічній сферах розвитку українського Причорномор’я, активізації національної морегосподарської діяльності перспективними вітчизняними флотами та укріпленню всіх компонентів державної незалежності і національної безпеки України.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)