Теоретична сутність організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством
Анотація
Вступ. Розвиток та формування готельно-ресторанного господарства є актуальною проблемою сучасного етапу розвитку туризму України. Ефективному вирішенню цієї проблеми сприятиме дослідження теоретичної сутності організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством, зокрема визначення економічного змісту таких понять як: господарство, готельне та ресторанне господарство, а також вивчення механізму державного управління готельно-ресторанним господарством у сучасних умовах розвитку економіки. Стимулювання розвитку готельно-ресторанного господарства можливе лише за умов розроблення та реалізації національної політики щодо визначення його як перспективної галузі економіки України та основної складової туристичної галузі. Необхідно зауважити, що готельно-ресторанне господарство має значний вплив на розвиток економіки з позицій ефективності його господарської діяльності, що приховує в собі необмежені і різноманітні можливості і потребує подальшого вивчення та розвитку.
Метою роботи є визначення теоретичної сутності організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством.
Результати полягають у розробці наукових та практичних підходів до організації правового механізму управління готельно-ресторанним господарством у сучасних умовах ринкової економіки та вирішенні першочергових завдань вітчизняної індустрії гостинності. Висновки і рекомендації можуть бути основою для формування стратегічних напрямів раціонального використання ресурсів (людських, соціальних, економічних факторів та ін.).
Метою роботи є визначення теоретичної сутності організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством.
Результати полягають у розробці наукових та практичних підходів до організації правового механізму управління готельно-ресторанним господарством у сучасних умовах ринкової економіки та вирішенні першочергових завдань вітчизняної індустрії гостинності. Висновки і рекомендації можуть бути основою для формування стратегічних напрямів раціонального використання ресурсів (людських, соціальних, економічних факторів та ін.).
Ключові слова
організаційно-правовий механізм; внутрішнє управління; зовнішнє управління; господарство; готельно-ресторанне господарство; туризм
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.
Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"
ISSN 2518-1742 (Online)
ISSN 2415-8453 (Print)